Wednesday, February 15, 2012

Potato Croquettes



Hari ni lega sket, lepas semalam satu hari berhempas pulas n reached home at almost 11.30pm. Sejak kes rotavirus kat paper Sabtu dulu, alhamdullilah berjaya jugak convincedkan Malik untuk bawak bekal gi sekolah. Psycho dia sket, I asked him to read the news & told him 2 budak tu mati sebab makan makanan yg dah ada virus i.e food yg tak clean. Sejak hari Isnin hari-hari dia dah start bawak bekal macam Caca n Iman jugak, Tapi pening jugak coz dia tak makan apa yg Umi cooked for us for breakfast mcm mee,bihun kwey teow etc,,,So every morning mesti at least ada 2 menu. One for Caca n Iman & one more for Malik, Kadang 3 jenis pun ada untuk papa jugak.Semalam on d way balik malam2 buta tu dah buntu apa nk masak pagi ni coz I dun think larat nak bangun awal pagi buat breakfast utk they all. So decided to ask Umi to goreng maggi mee since itu yg 3 org budak tu semua suka. Selamat.Malik sampai makan bertambah2 till tertinggal van, at the end mama rush jugak pagi ni hantar Caca tu SKPU2, then Iman last skali Malik nasib sempat sampai office on time.

Malam ni mama buatkan Malik potato croquette utk bekal esok, Very d easy. Boiled n mashed potato mcm buat pergedil la...letak garam, lada sulah tapi taruk inti cheese kat tengah macam cucur badak. Esok pagi celup ngan telur n breadcrumb (toast roti n blend smpai halus) n goreng. Yummyy kena dgn selera mat salleh Malik. Iman tak suka breadcrumb so dah beli swiss roll utk bekal dia esok. Caca apa2 pun ok...tapi roti telur, nasi tu fevret dia la....

Walaupun penat,but I have peace of mind, diorang tak makan benda yg merepek2 kat skolah....kita cuma usaha yg selebihnya berserah pada Allah....moga dilindungi selalu..



2 comments:

  1. Ala, batrisyia tak boleh makan cheese camana nak buat menda ni?

    ReplyDelete